Restart@Siemens

Program Restart@Siemens pomáhá vrátit lidi bez domova do běžného života.Ve spolupráci s partnerskými neziskovými organizacemi vybírají zástupci firmy Siemens jednotlivce, kteří přišli o svůj domov, ale mají předpoklady vrátit se do běžného života. Firma Siemens jim nabízí pracovní místa ve výrobních závodech a prodejnách spolu s roční pracovní smlouvou i zajištěním ubytování.

Programu Restart@Siemens udělila záštitu ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová. Charita ČR patří spolu s organizací Armáda spásy a Naděje mezi jeho partnery.

Český Siemens již rok zaměstnává lidi bez domova

Programu na pomoc lidem bez domova Restart@Siemens slaví první výročí. Vybraným osobám firma Siemens nabízí zaměstnání a jeden rok jim hradí náklady na bydlení a současně poskytuje sociální podporu a poradenství. V prvním roce firma zaměstnala pět osob bez domova a přijímání dalších kandidátů pokračuje. Programu udělila záštitu ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová, jeho partnery jsou neziskové organizace Armáda spásy, Charita ČR a Naděje.

O stavu bezdomovectví v České republice

Restart@Siemens.

V důsledku nepříznivých životních okolností se stále více lidí ocitá bez domova. Roste přitom i počet těch, kteří žijí v neodpovídajících podmínkách – například bez elektřiny, vody nebo tepla. Státní sociální systém a nevládní organizace mohou zajistit akutní potřeby lidí bez domova (potraviny, střechu nad hlavou, oblečení, základní zdravotní péči aj.), nemohou však zajistit zpětné zařazení do společnosti.